Afhankelijk van wat het doel of de bestemming is, heb je een fiets nodig die precies daar geschikt voor is. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende fietsen dat het soms lastig is om te kiezen. Vandaar deze blog. In ieder kopje vertel ik je over een fiets en voor welk doeleinde deze uitermate geschikt is.

Vervoer van kinderen en/of huisdieren

Voor het vervoer van kinderen is een bakfiets heel handig. Door de bak voorop heb je genoeg ruimte om twee koters kwijt te kunnen. Veel bakfietsen komen met gordels. Zo kan u uw kinderen stevig vastzetten. Deze manier maakt het mogelijk om op een simpele manier met het hele gezin op pad te gaan. Dat scheelt een hoop benzine en ook geld! Daarnaast is het ook nog eens goed voor een frisse neus en de nodige dagelijkse beweging.

Kleine boodschappen

Niet iedereen heeft een auto tot z’n beschikking. Zeker met de grote boodschappen kan dat soms lastig zijn. Maar ik heb al een hoop mensen op creatieve manieren drie enorme tassen zien meenemen op de fiets, dus het moet te doen zijn. Toch kun je dit een stuk makkelijker voor jezelf maken bijvoorbeeld met een oma fiets met bak voorop. Door de vorm van het stuur die een oma fiets heeft, kan je de bak goed in balans houden hoe vol deze ook zit. Gooi een stel fietstassen op de bagagedrager en voor je het weet, kan je zo op boodschappenjacht.

Dagelijks vervoer

Voor dagelijks vervoer raad ik een e-bike aan. Met een e-bike voorwielmotor ben jij in een mum van tijd op de plaats van bestemming. Een e-bike is een fiets met elektrische aandrijving die jou ondersteunt tijdens het fietsen. Omdat het fietsen op deze manier minder zwaar is, kan je meer aan en ga je sneller. Dit verlaagt de drempel om ’s ochtends de fiets te pakken omdat het op sommige wegen of midden in de stad net zo of zelfs sneller is.

Sportfietsen

Als we het hebben over sportfietsen hebben we het over een hele soort apart. Maar sommige mensen gebruiken wielrennersfietsen ook voor dagelijks gebruik. Net zoals de e-bike maar dan zonder elektrische aandrijving. Deze fiets is een goede uitkomst voor mensen die graag bewegen en buiten zijn. Door een sportfiets te gebruiken als dagelijks vervoer heb je automatisch een work-out te pakken op de heen én op de terugweg. Je kan zelf kiezen hoe zwaar je het maakt.