Ik maak voor elke vakantie een nieuwe lijst. Natuurlijk zijn er basis items die elke keer weer bovenaan die reislijst staan. Denk hierbij aan ondergoed, sokken en meer van dat soort zaken. De verdere inhoud van mijn koffer is regelmatig afhankelijk van wat voor reis ik ga maken. Zo neem je logischerwijs andere spullen mee wanneer je gaat backpacken dan als je met de camper op vakantie gaat. Het gevaar om elke keer een nieuwe reislijst te maken, is dat je belangrijke dingen gaat vergeten. Om te voorkomen dat jij ze (net als ik) vergeet, geef ik je 3 voorbeelden. Dit zijn situaties waarin ik terecht ben gekomen en dacht: “dat had echt op mijn reislijst gemoeten!”

#1 Actioncam voor mijn sportieve reis

Elke reis probeer ik weer een ander tintje of thema te geven. Zo ben ik vorig jaar op een erg sportieve reis geweest. Dat was echt een onvergetelijke ervaring. Ik heb leren surfen, ben wezen kayakken en natuurlijk kon een fietsronde door de natuur niet ontbreken. Mijn enige spijt van die reis? Ik had mijn actioncam niet in mijn bagage gedaan! Dat was zo zonde. Ik had echt prachtig materiaal kunnen vastleggen. Bovendien had ik voor mijn reis toevallig nog een uitstekende actioncam gekocht bij CameraNu. Nooit bij stilgestaan dat die camera ook perfect is voor een sportieve reis. Dus ga jij behoorlijk wat activiteiten uitoefenen tijdens je reis? Dan raad ik je bij deze aan om een actioncam op de reislijst te zetten!

#2 Verrekijker voor dat prachtige uitzicht

Mijn actioncam is niet het enige product dat ik bij CameraNu heb gekocht. Een paar jaar geleden had ik met wat vrienden een gave reis geboekt. Daarbij zouden we een aantal leuke wandelingen doen. Die keer had ik mijn camera wel op de reislijst gezet. Wat ik vergeten was, gebruik ik niet zo vaak. Tijdens deze reis miste ik echt mijn verrekijker! Ik was compleet vergeten om mijn verrekijker op de reislijst te zetten. Toen we op de berg stonden te genieten van het uitzicht, baalde ik daar enorm van! Daarom is het echt geen overbodige luxe om een goede verrekijker op de reislijst te zetten. Dan kun je namelijk zeker genieten van dat prachtige uitzicht tijdens je reis.

#3 TomTom als goed alternatief

Natuurlijk ga ik niet alleen maar de wereld over. Soms houd ik het ook redelijk lokaal. Dan bedoel ik natuurlijk Europa, niet alleen Nederland. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om op autovakantie te gaan. Dan zie je het landschap pas echt! De laatste keer dat ik op vakantie ging met de auto, had ik alleen mijn smartphone mee voor de navigatie. Dat werkte in eerste instantie prima, totdat mijn internet wegviel. Ik stond in de middle of nowhere zonder enige kaart of vorm van navigatie. Dat terwijl ik thuis in de kast een uitstekende TomTom heb liggen. Je kunt je wel voorstellen hoe dom ik me voelde. Daarom zou ik altijd iets van een TomTom of andere navigatie apparatuur mee te nemen als je op autovakantie gaat. Je weet namelijk nooit wanneer je zonder batterij of internet komt te zitten.