Het is soms vet moeilijk om de juiste toevoegingen te vinden voor je garderobe. Vooral als het bijna zomer wordt, of als je je voorbereidt op een grote nieuwe reis. In de winter kan je werken met laagjes en dingen makkelijk combineren om een mooie look te maken, maar in de zomer moet het toch meestal in een keer raak zijn. Gelukkig zijn er een paar merken waar je waarschijnlijk wel bij scoort. Een van deze merken is Napapijri.

Een stukje geschiedenis

Het merk bestaat al meer dan 30 jaar. Het werd in 1987 opgericht in Italië. Het begon als een tassenmerk. De eerste tas die ze ooit uitbrachten was de Bering Tas, een soort canvas legertas die perfect was als hulpmiddel voor reizigers. Drie jaar later, in 1990, begon het bedrijf met het ontwerpen van kleding en accessoires. Al snel brachten ze de Skidoo-jas op de markt; een van de dingen waar ze tot noch toe nog steeds bekend om staan. Deze jas is super lichtgewicht, bestand tegen regen en kou en perfect voor extreme omstandigheden. Ook ontwikkelden ze casual kleding voor mannen en vrouwen. In 2002 volgde een kindermodelijn en in 2007 begonnen ze met het ontwerpen en produceren van schoenen. Zo heeft Napapijri zich inmiddels ontpopt tot een volwaardig modehuis.

Napapijri 101

Waar Napapijri vooral bekend om staat is hun focus op het ontwerpen van avontuurlijke, reisbestendige kleding. Hun logo’s en marketing focussen ook vooral op vlaggen van landen als Noorwegen en Groenland, met extreme weersomstandigheden, en beelden van exotische en spannende bestemmingen. Deze focus op efficiëntie en eenvoud geeft de kleding een stijlvol uiterlijk. Ze hebben zowel casual -als sportkledinglijnen en hebben hun tassenaanbod inmiddels ook vergroot met rugzakken, schoudertassen en rugzakken speciaal voor backpacken.

De kleding van Napapijri is dus niet alleen stijlvol en eenvoudig, maar ook in staat om je helemaal klaar te maken voor je volgende avontuur. Mocht je dus in de zomer lekker thuis blijven en gaan wandelen in het warme weer, of juist vluchten van de zon en je kamp opzetten in een koude streek, dan ben je bij Napapijri sowieso aan het juiste adres. Van goed voorbereid de zomer in is nog nooit iemand doodgegaan!