Heb je met je webwinkel of fysieke winkel erg veel voorraad of heb je met je onderneming erg veel apparatuur om werkzaamheden uit te voeren? Hoogstwaarschijnlijk beschik je dan over voldoende opslagruimte of ben je hier juist naar op zoek. Het is tegenwoordig namelijk erg lastig om opslagruimte te kopen of te huren en zijn de prijzen ook erg verschillend. Je betaalt al erg veel voor een aantal vierkante meter en moet je jezelf ook maar eens afvragen of deze ruimte wel rendabel is. Het gaat er vooral om dat de voorraad of goederen veilig en droog bewaard kunnen worden, waar verschillende opties voor zijn!

Schaf een zeecontainer aan!

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte opslagruimte voor je winkelvoorraad of apparatuur van je onderneming, is het mogelijk om eens te kijken naar een zeecontainer. Een zeecontainer kun je huren, maar kun je ook een zeecontainer kopen en deze op een eigen terrein te plaatsen. De zeecontainer zal ook  nog eens een voordeel bieden, omdat je deze ook nog eens gemakkelijk kunt laden op een trailer en deze kunt verplaatsen. Je winkelvoorraad hoef je dus niet weer uit de zeecontainer te halen, maar kun je de gehele container meenemen en deze lossen bij de winkel. Zo is de huur of de kosten van de zeecontainer al voordeliger dan een opslagplaats, maar zul je ook op het gebied van arbeidskosten enorm veel geld besparen met het gebruik van een zeecontainer.

Verschillende soorten zeecontainers

De zeecontainers zijn enorm populair in de transportwereld en komt dit vooral doordat deze gemakkelijk van een schip zijn te laden en vervoerd kunnen worden. Het bespaart eel tijd bij de overlsag en kunne bedirjven efficient werken, maar zijn ze ook te gebruiken als opslagruimte. De meest voorkomende afmeting van een zeecontainer is TEU, Twenty feet Equivalent Unit, dat in de volksmond ook wel een twintigvoeter wordt genoemd. Een twintigvoeter is ongeveer 6 meter, maar zijn er ook nog andere standaard afmetingen aan te schaffen. Zo kun je kiezen uit een 20ft, 2ft highcube, 40ft en 45ft. 

Voorraad opslaan en gemakkelijk verplaatsen

Aan de hand van je voorraad en spullen die je wilt opslaan, kun je een keuze maken voor een geschikte container. De voorraad kun je vervolgens gemakkelijk van een trein of schip halen, de nieuwe voorraad opslaan en vervolgens lossen bij de winkel of het distributiecentrum zelf. Maak je keuze voor de soort zeecontainer en of deze geschikt is voor de goederen die je wilt opslaan, kies de juiste afmeting, om de container vervolgens snel in gebruik te nemen!