Poloshirts zijn, zoals je bovenaan in de titel kan zien, verkozen tot mijn favoriete kledingstuk. Waarom? Dat lees je uiteraard in deze blog terug. Poloshirts komen voor in allerlei soorten varianten, al blijft de vorm van dit shirt wel gewoon hetzelfde. Wat ik het meest adoreer, zijn de poloshirts met een streepjespatroon. Ik vind dan dat dit de meeste eigenschappen samenvoegt. Het staat schattig maar toch simpel en kan vrijwel met elk ander kledingstuk gecombineerd worden. Dit soort onderdelen spelen een rol in mijn gedachten over poloshirts. Hopelijk ben je na mijn beschrijving net zo enthousiast als ik en wil je ook een poloshirt kopen!

Goed te combineren met de rest

Zoals ik al eerder zei, kan een poloshirt goed gecombineerd worden met andere kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan een rok met franjes of een wit vestje gecombineerd met een groen-wit gestreept poloshirt. Of stel je voor dat je lekker thuis wilt hangen op de bank, maar er toch wel modieus uitziet. Dan moet je je het volgende outfit voorstellen: een grijze joggingbroek met een grijs vest van katoen met daaronder een felgekleurd rood poloshirt met het patroon van allemaal kleine gouden ankertjes. Ik zie het zelf al voor me hoor!

Geschikt voor iedereen

Poloshirts vind ik bij mannen ook heel gaaf staan! Vooral als het onder een colbert of trui dragen. Het straalt net iets meer klasse uit en geeft meer variatie in kleur over de gehele look. Ik vind het hierbij het mooist staan wanneer een man een donkergroen poloshirt draag met daaroverheen een bordeaux colbert. Daarbij raad ik aan om eronder een lichte spijkerbroek met nette donkerbruine schoenen te dragen. Ook kinderen kunnen dit prima dragen. Ik weet dat ik zelf vroeger ook heel regelmatig in polo’s rondliep, voornamelijk met de kleuren roze en wit. Het mooie van een poloshirt vind ik ook gewoon dat het zo comfortabel en lekker simpel vind! Daarom vind ik het ook een geschikte kandidaat voor elk geslacht en elke leeftijd.

Een poloshirt op de juiste manier dragen

Ik heb gelezen dat er een juiste manier is om een poloshirt te dragen. Schijnbaar kan je het ook verkeerd dragen. Ik vrees dan dat ik het ook verkeerd dragen. Een van de zaken die benoemd wordt, is het dragen van een ondershirt. Dit moet je juist niet doen. Het zou de pasvorm verslechteren en doet de sportieve look verdwijnen. Verder moet je goed kijken naar het totaalplaatje van wat je allemaal aan hebt, maar dat heb ik hierboven eigenlijk al gezegd. Als laatst wordt aangeraden de correcte pasvorm te kiezen. Het mag bijvoorbeeld niet te strak zitten en volgens originele waarden dient het uiterlijk tot halverwege de rits van je broek te vallen.