Gister zijn de maatregelen in Nederland weer aangescherpt. Bioscopen, dierentuinen en een groepsgrootte van maximaal twee. Ook wordt het ten zeerste aangeraden om niet naar het buitenland te gaan. Dit is voor vele wintersporters die reikhalzend uitkeken naar de wintersport, slecht nieuws. Natuurlijk is er nog de hoop dat in de komende maand het tij keert en de maatregelen weer worden afgeschaft. Maar er is ook een goede kans dat de maatregelen zullen worden aangehouden. Dan wordt het de vraag hoe we dit jaar de kerstvakantie en de feestdagen gaan vieren. In dit artikel bespreken we hoe je een leuke kerst kunt vieren ondanks de pandemie.

Kerst met opa en oma

Het zal voor veel gezinnen moeilijk zijn als ze geen familie kunnen uitnodigen voor het kerstdiner. Mogelijk is het alleen mogelijk om samen met je partner of met je gezin het kerstdiner te doen. De opa’s en oma’s lopen natuurlijk meer risico met het virus en het zal niet verstandig zijn voor deze oudere mensen om aan een tafel met heel veel mensen een kerstdiner te houden. Maar dat is natuurlijk ontzettend schrijnend en zeker bij oudere mensen komt het vaker voor dat ze eenzaam zijn en is het fijn om met de familie kerst te vieren. Een oplossing om samen een kerstdiner te doen is om het via een videocall te doen. Opa en oma kunnen zelf een mooi kerstdiner net als de kinderen en kleinkinderen in hun eigen huis en je kunt grote schermen opzetten zodat het net is alsof je samen aan tafel zit. Het is natuurlijk niet ideaal maar het wel een goed alternatief.

Op kerstvakantie in eigen land

Qua vakantiemogelijkheden zullen er waarschijnlijk niet zoveel zijn om naar het buitenland te gaan. Normaal zijn er veel Nederlanders die tijdens de kerstvakantie willen gaan skiën. Daarnaast zijn er ook Nederlanders die juist naar een warme tropische locatie willen. Allebei zal moeilijk gaan deze kerst en dus als je toch even op vakantie wilt is een hotel boeken in eigen land waarschijnlijk de beste optie. Denk aan een mooie stad zoals Utrecht of Amsterdam. Even luxe in een mooi hotel is ook al een verademing tijdens deze stressvolle tijden. Rondom Utrecht ligt ook veel natuur en als er een dag is met wat milder weer dan is het een prima idee om een dagje de natuur in te gaan. In de wijde natuur is het natuurlijk een stuk gemakkelijker om sociale afstand te houden ook. Als je lekker een weekend de natuur in gaat kun je ook een goedkoop hotel Utrecht boeken.